Reflecting authentic expertise in both the culinary arts and design ⸻
Nature as reflection and inspiration
Nestled against the backdrop of the Imperial Crown, Espace Weisshorn aims to mirror the surrounding nature. We see ourselves as ambassadors of the region and its extraordinary features, its traditions and its flavours, its seasons and its culture.
Espace Weisshorn is not merely a restaurant, but rather a sensory experience in its own right, a dialogue between the past, present and future. Each and every element here has been selected with the utmost care to create a setting where modernity coexists in harmony with functionality, sustainability and longevity. The fruit of a joint project between the Sorebois collective and Remontées Mécaniques de Grimentz-Zinal SA (RMGZ), Espace Weisshorn is a collaborative accomplishment embodying expertise, passion and savoir-faire.
Intelligence, elegance, innovation
These are the three pillars guiding our approach, from the design to completion and beyond. Our vision is to thrive at the cutting edge of innovation while remaining true to a certain elegance and a profound sense of intelligence in everything that we do.
Ethical and cultural commitment
Espace Weisshorn is more than just a restaurant – it is a philosophical and ethical project. Everything here revolves around passion and expertise. We consider ourselves the keepers of mountain traditions and are delighted to invite you to join us on this journey to excellence and discovery.
Accessible for all persons with reduced mobility.
Espace Weisshorn serves natural spring water.
Utilisation of green energy and exemplary insulation.
We favour short supply chains.
A veritable future project, the new pearl of the Val D’Anniviers will welcome its first guests in autumn 2023. It will also be available to hire as an event location for seminars, banquets and weddings most of the year.
Named “Espace Weisshorn” after the highest peak visible from the future dining room, the complex will include a restaurant with table service for around 180 guests, a snack bar to replace the former Bar-à-Pente and a panoramic terrace.
The four-seasons cuisine concept designed by chef Antony Tempesta will be based on an “eco-responsible” approach, with a menu evolving according to seasonality.
The restaurant will favour short supply chains and local producers and artisans in order to showcase the region playing host to this sustainable and innovative project.
Une vue à 360°
Dans la continuité de notre engagement pour une expérience extraordinaire, notre terrasse panoramique vous promet une évasion sensorielle unique. Accessible directement depuis la télécabine Zinal-Sorebois-Espace Weisshorn, la terrasse offre une vue inégalée sur la Couronne Impériale. Accompagné d’une musique lounge apaisante et d’une sélection de cocktails raffinés, c’est le lieu idéal pour un moment de détente conscient et mémorable. Ce havre de paix à 2’700 mètres d’altitude sera votre nouvelle destination préférée au cœur du Val d’Anniviers.
Pour vos séminaires, banquets et mariages
Au-delà de son offre culinaire et de son cadre enchanteur, l’Espace Weisshorn se profile également comme un lieu d’exception pour vos événements privés. Capable d’accueillir des séminaires, des banquets, et des mariages une grande partie de l’année, notre espace s’adapte à vos besoins pour faire de chaque occasion un moment inoubliable. Avec une vue majestueuse sur la Couronne Impériale, vos invités seront immergés dans un environnement qui allie grandeur naturelle et sophistication.
Vivez des expériences uniques
L’Espace Weisshorn proposera au fil des saisons un programme d’événements à vivre.
Découvrez la première édition de la Soirée chasse et Dégustation de vins le 28 octobre 2023.
Réservations et informations sur valdanniviers.ch
Emotion and excellence ⸻
at 2,700 m
The people behind Espace Weisshorn ⸻
- Four-seasons cuisineFlorence Cauvel and Antony Tempesta, a match made in heaven both at home and in the workplace, boast a wealth of experience in the hotel and restaurant industry, she having previously worked in the luxury hotel sector and he having earned a Michelin star at his restaurant in Val d’Isère. While waiting to welcome you to Espace Weisshorn, Florence and Antony share their thoughts about the upcoming opening of the brand-new restaurant at the top of the Sorebois ski area.
- A joint projectL’Espace Weisshorn est né grâce à un projet commun alliant le Consortage de Sorebois et les Remontées Mécaniques de Grimentz-Zinal. De nombreuses personnes ont permis de créer ce havre de paix et ont œuvré à sa bonne réalisation.
- Espace Weisshorn par Didier de CourtenL'Espace Weisshorn, conceptualisé par Didier de Courten, n'est pas simplement un restaurant; c'est une expérience culinaire en altitude, un emblème du raffinement gastronomique qui touche les étoiles. Niché à 2'700 mètres, ce lieu d'exception est le témoignage du génie visionnaire de Didier. Bien qu'il ne soit pas aux fourneaux, sa touche distinctive se ressent à travers chaque détail du restaurant, de l'architecture à la sélection des chefs. Pour ceux en quête d'une expérience inoubliable, l'Espace Weisshorn est une escale indispensable.



Dernières news
12 September 2023
ESPACE WEISSHORN AT THE FOIRE DU VALAIS TRADE FAIR
Curious to find out more about this brand new restaurant? The Espace Weisshorn is offering you two ways to immerse…
25 August 2023
THE FUTURE MANAGEMENT
With just two months to go before the opening, it's time to introduce you to the people who will be bringing the Espace…
21 April 2023
Didier de Courten puts his talent to work for RMGZ
L'illustré talks about Grimentz-Zinal.
12 July 2022